Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Dogovorene olakšice za prevozinike i vozače iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije

Delegacije su se usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatoj u obje zemlje

U Skoplju je održan bilateralni sastanak mješovite komisije između Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore i Ministarstva transporta i veza Republike Sjeverne Makedonije, posvećen međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta.

Događaj u Skoplju trajao je dva dana i okupio je predstavnike nadležnih državnih organa za drumski saobraćaj obje zemlje. Tokom sastanka postignut je dogovor da se bilateralni i tranzitni prevoz tereta između dvije države, obavlja bez dozvola, saopšteno je iz MSP.

Delegacije su se usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatoj u obje zemlje.

Šefovi delegacija, Dalibor Milošević i Saško Edrovski, su potpisali protokol kojim su potvrđeni zaključci sa održanog sastanka.

“Ovaj protokol predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje u oblasti drumskog prevoza između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije”, zaključuju u MSP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
30.03.2024-13:49 13:49

Ovo nije dobro..tipicna Anarhija..prevoziti..neke materije bez dozvole….Kakve su to materije;eksplozivne..hemiske..nauruzanje..itd..Skandal….Ovaj slucaj se treba preispitati…dje ste Novinari????