Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate Zeta: Novorođenoj djeci 150 eura naknade

''Pripremljeni nacrt Odluke naći će se na dnevnom redu Skupštine opštine Zeta, a ona propisuje novčanu naknadu za novorođeno dijete u iznosu od 150 eura za svu djecu'', kazali su iz te partije

Demokrate Zeta saopštile su, da je otpočela realizacija postupka utvrđivanja naknade za novorođenu djecu na teritoriji opštine Zeta, kroz pripremu nacrta Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite.

“Pripremljeni nacrt Odluke naći će se na dnevnom redu Skupštine opštine Zeta, a ona propisuje novčanu naknadu za novorođeno dijete u iznosu od 150 eura za svu djecu”, kazali su iz te partije.

Kako su istakli, to vide kao plod zalaganja nezakonito smijenjenog predsjednika lokalnog parlamenta, gospodina Luke Krstovića, koji je u vrijeme obavljanja te dužnosti uputio pisanu inicijativu predsjedniku Opštine za utvrđivanje naknade za novorođenu djecu.

“Raduje nas činjenica da će se naša inicijativa usvojiti u lokalnom parlamentu, te da će zetski roditelji pored državne naknade koja je u Skupštini Crne Gore usvojena na predlog Demokrata, u iznosu od 900 eura, imati pravo i na naknadu od Opštine Zeta u iznosu od 150 eura, što je u zbiru pomoć roditeljima od čak 1050 eura što je značajna olakšica građanima od strane države i njihove lokalne samouprave”, navode u saopštenju.

Ovim, kako sističu, pokazuju da, kao i na državnom nivou, i u opštini Zeta, pa čak i iz opozicije, fokus stavljaju na građane, ali i čvrsto obećavaju da će još odlučnije raditi na pospješivanju nataliteta i motivaciji zećana za osnivanje porodice i odlučivanje na roditeljstvo, u korist bolje budućnosti naše Zete i Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve