Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Crnogorski pomorci od danas mogu da rade na kiparskim brodovima

Ministar Radulović je kazao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete

Crna Gora i Kipar potpisali su memorandum između crnogorske i kiparske pomorske administracije. Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, koji je potpisao Memorandum, kazao je da ovaj dokument predstavlja korak naprijed u jačanju veza između dviju zemalje u oblasti pomorstva i otvara nove horizonte za crnogorske pomorce.

“STCW memorandum omogućava našim pomorcima da steknu pristup novim mogućnostima zapošljavanja na brodovima koji plove pod kiparskom zastavom. To ne samo da proširuje perspektive naše pomorske industrije, već i otvara vrata za crnogorske pomorce ka visokokvalitetnim radnim prilikama u međunarodnom pomorskom sektoru. Ova inicijativa predstavlja obavezu i potvrdu da Crna Gora u potpunosti primjenjuje STCW propise i standarde, čime se osigurava da naši pomorci imaju pristup najvišim standardima obuke, sigurnosti i kvaliteta rada”,  poručio je Radulović.

Ministar Radulović je kazao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete.

“Sada, bez administrativnih prepreka, naši pomorci imaju priliku da započnu radni odnos na brodovima pod kiparskom zastavom, gdje ih u ovom trenutku ima preko hiljadu brodova, i to uz najviše standarde obuke, sigurnosti i kvaliteta rada, čineći ovu inicijativu ključnom za budućnost naše pomorske industrije”, kazao je Radulović.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva intezivno radi na poboljšanju statusa i uslova rada naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu. Potpisivanje ovog Memoranduma je još jedan korak u tom pravcu i jasan pokazatelj njihove posvećenosti ka unapređenju perspektive naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu rada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve