Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CEDIS: U oktobru privedeni kraju projekti milionske vrijednosti

Iz CEDIS-a navode da je očitano ukupno 394.505 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u oktobru preuzeli ukupno 202.392.527 kWh električne energije, što je na nivou ostvarene potrošnje tokom istog perioda prethodne godine. Najviše električne energije, oko 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2), saopšteno je iz Crnogorskog distributivnog sistema.

Iz CEDIS-a navode da je očitano ukupno 394.505 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

“Ekipe Sektora za održavanje su u oktobru realizovale 2.091 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 325 hiljada eura. Na distributivnu mrežu je tokom oktobra priključeno 613 novih korisnika”, navodi se u saopštenju.

CEDIS navodi i da privodi kraju million i 450 hiljada eura vrijedne radove na zamjeni 10kV postrojenja u trafostanici 110/10kV “Kličevo”.

“Tokom oktobra je objekat pušten pod napon i izvršeno je uklapanje u mrežu, dok se uskoro očekuje i završetak radova na uređenju terena čime će projekat biti uspješno zaključen. Na nivou sekundarne mreže u prethodnom periodu završena je izgradnja deset objekata, vrijednosti oko 850 hiljada eura, od čega je najviše izdvijeno za izgradnju sedam trafostanica (10/0.4kV) u Podgorici. Na području Podgorice, Budve, Kotora i Herceg Novog izvodimo radove na izgradnji četiri objekta naponskog nivoa 10/0.4kV, čija je vrijednost oko 400 hiljada eura. Takođe su u toku i radovi na rekonstrukciji dalekovoda 35 kV „Plav-Gusinje“, za koje će CEDIS izdvojiti oko 108 hiljada eura”, saopšteno je.

Takođe, iz CEDIS-a navode da je prethodnog mjeseca na području Crne Gore ugrađeno 15 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 337 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Podsježaju da je osnovna djelatnost CEDIS-a distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže, kao da CEDIS distribuira električnu energiju za oko 420 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve