Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

CEDIS: Na mreži TS „Popovići“ u Baru

Ovih dana uvedena je u sistem novoizgrađena TS 35/10kV, 2x8MVA „Popovići“ u Baru, sa priključnim 35 i 10 kilovoltnim kablovskim vodovima. Izgradnjom ovih objekata, vrijednih 1,8 miliona eura, značajno je povećana sigurnost napajanja potrošača gradskog jezgra i prigradskih djelova grada pod Rumijom.

U sklopu ovog, izuzetno značajnog projekta, izvršeno je, da podsjetimo, i opremanje dvije ćelije 35kV u TS 110/35kV Bar, uzemljenje neutralne tačke 35kV mreže, kao i zamjena kablovskog voda 35kV „TS Bar – TS Končar“, te voda „TS Bar – TS Topolica“ u većem dijelu trase kako bi se van funkcije stavili stari vodovi na kojima su bili česti kvarovi.

Trafostanica “Popovići” je izgrađena prema najvišim tehničko-tehnološkim standardima, usklađenim sa urbanističkim i ekološkim zahtjevima. Njeni kapaciteti odgovoriće trendu rasta potrošača u Baru, koji bilježi povećanje od 40 odsto u odnosu na period od prije deset godina. Realizacijom ove najveće i najznačajnije institucije na području Regiona 4 obezbijeđena je stabilnost i dobijen novi kvalitet u radu lokalnog distributivnog sistema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve