Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: Povećanje minimalca nova mjera poboljšanja životnog standarda

"Povećanjem minimalne zarade sa dosadašnjih 193 na 222 eura direktno će se uticati na socijalni položaj i kvalitet životnog standarda oko 48.000 zaposlenih koji su do sada primali minimalnu zaradu", kaže Anđušić

Klub poslanika Demokratske partije socijalista Crne Gore pozdravlja usaglašavanje odluke o povećanju minimalne zarade između Vlade i socijalnih partnera, saopštio je poslanik te partije Mihailo Anđušić.

Foto: Screenshot Youtube

“Povećanjem minimalne zarade sa dosadašnjih 193 na 222 eura direktno će se uticati na socijalni položaj i kvalitet životnog standarda oko 48.000 zaposlenih koji su do sada primali minimalnu zaradu”, kaže Anđušić.

Takođe, kako dodaje, treba istaći da se ovim povećanjem minimalne zarade od 15 odsto, Crna Gora svrstava u red država čija minimalna zarada iznosi preko 40 odsto prosječne zarade, tačnije 43 odsto, a da je taj prosjek u državama Evropske unije trenutno na nivou manjem od 40 odsto.

“U narednom periodu očekujemo razgovore o tendenciji dodatnog povećanja minimalne zarade u narednoj godini kao i usvajanje novog zakona o PIO-u koji bi trebalo da dodatno doprinesu primarnom cilju naše politike – boljem životnom standardu svakog građanina u Crnoj Gori”, poručuje Anđušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve