Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Air Montenegro proširuje flotu za ljetnju sezonu 2024.

Kompanija je, kako je saopšteno, 16. oktobra raspisala javni poziv za najam aviona za predstojeću ljetnju sezonu, a danas je potpisan i Ugovor o zakupu između nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i hrvatske kompanije Trade Air

U cilju dočekivanja ljetnje sezone u punom kapacitetu Air Montenegro proširuje flotu avionom Airbus A320.

Kompanija je, kako je saopšteno, 16. oktobra raspisala javni poziv za najam aviona za predstojeću ljetnju sezonu, a danas je potpisan i Ugovor o zakupu između nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i hrvatske kompanije Trade Air.

Riječ je, kako dodaju, o evropskom operatoru, sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga (iznajmljivanje aviona, posade, održavanja i osiguranja) i charter saobraćaju.

“Avion, kapaciteta 180 sjedišta u dualnoj konfiguraciji biznis i ekonomske klase, je iznajmljen u wet lease, odnosno, sa posadom. Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan u periodu ljetnje IATA sezone, počev od 01. aprila do 31. oktobra 2024. godine, na destinacijama sa kojih se očekuje povećana tražnja putnika za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom. Riječ je o destinacijama u redovnom saobraćaju kompanije u Francuskoj: Pariz, Nant, Lion, kao i u Turskoj za Istanbul, dok su u charter saobraćaju planirani letovi ka nizu destinacija u Evropi i Bliskom istoku”, navodi se u saopštenju Air Montenegro.

Iz kompanije navode da uključivanje pomenutog aviona u saobraćaj kompanije Air Montenegro će doprinijeti povezivanju Crne Gore sa svijetom i ostvarivanju povoljnih rezultata ukupne turističke privrede zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve