Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Adrović u Azerbejdžanu: Raditi na potpisivanju Sporazuma o socijalnom osiguranju

On je ukazao i na značaj razvoja ekonomske saradnje između Vlade Crne Gore i Vlade Azerbejdžana u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao što su: energetika, tgovina, investicije, rad i socijalno staranje, industrija, turizam, nauka..

U okviru zvanične posjete Republici Azerbejdžan, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, sa saradnicima, sastao se sa potpredsjednikom Vlade Republike Azerbejdžan Alijem Ahmadovim i potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Azerbejdžan Adilom Alijevim.

“Ministar Adrović se zahvalio na gostoprimstvu i kazao da je ovo prilika da se razgovara o važnim temama koje se primarno odnose na socijalne politike, te istakao da interakcija između dvije zemlje pruža pogodnu osnovu za dalje unapređenje odnosa između Crne Gore i Republike Azerbjedžan”, saopšteno je iz tog resora.

On je ukazao i na značaj razvoja ekonomske saradnje između Vlade Crne Gore i Vlade Azerbejdžana u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao što su: energetika, tgovina, investicije, rad i socijalno staranje, industrija, turizam, nauka..

“Izražavajući zadovoljstvo usled prisustva velikog broja azerbejdžanskih investicija u Crnoj Gori, ministar je istakao da u narednom periodu treba raditi na potpisivanju Sporazuma o socijalnom osiguranju koji bi građanima ove dvije države donio brojne benefite kojim bi bili izjednačeni u korišćenju prava iz socijalnog osiguranja, odnosno prava iz zdravstvenog osiguranja, prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, prava za slučaj nezaposlenosti, dodatka za djecu i administrativno pravnu pomoć državljanima Crne Gore i Republike Azerbejdžan, kako na teritoriji zemlje rada, tako i na teritoriji zemlje porijekla”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Narodne skupštine i Vlade Republike Azerbejdžan Ali Ahmadov i Adil Alijev, ukazali su na značaj saradnje i odličnih bilateralnih odnosa koje ove dvije zemlje njeguju punih 15 godina. Istakli su da su uzajamne posjete od naročitog značaja za intenziviranje bilateralnog dijaloga.

“Ministar je tokom zvaničnog boravka Azerbejdžanu, iskoristio priliku za posjetu Dost centru, koji je iz nadležnosti Ministarstva rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan posebno značajan, jer stanovništvu Bakua, na jednom mjestu, nudi široku lepezu usluga iz oblasti zapošljavanja, rada, socijalne i dječje zaštite, penzionog sistema”, dodaje se u saopštenju.

Poseban značaj za organizaciju posjete ministra Adrovića Republici Azerbejdžan pružio je počasni konzul Crne Gore u Bakuu Vugar Alijev Namig koji je istakao da su ovakve posjete najbolji doprinos jačanju već prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve