Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Za bolju koncentraciju: Instagram i novi mod

Istina je da svako može da utiša telefon, ali novi ''tihi mod'' pored utišavanja notifikacija nudi i automatske odgovore na poruke koje stignu dok je mod aktivan

Odavno brinemo o tome šta nam rade društvene mreže i internet uopšte, pa je sve više opcija koje ograničavaju korišćenje i skraćuju vrijeme koje se provodi pred malim ili velikim ekranom. Instagram je na primjer napravio quiet mod.

PCPress.rs ImageIz kompanije Meta su 19. januara objavili vijest o novoj funkciji, a radi se o modu koji utišava Instagram, pa ovaj ne smeta i ne remeti koncentraciju. Istina je da svako može da utiša telefon, ali novi „tihi mod“ pored utišavanja notifikacija nudi i automatske odgovore na poruke koje stignu dok je mod aktivan.

Iako opcija radi na svim telefonima, posebno je namjenjena tinejdžerima, a kao dio kampanje za umanjivanje štetnog uticaja socijalnih platformi. Mlađi korisnici će biti ohrabrivani da aktiviraju tihi mod, posebno u noćnim satima, a ukoliko su proveli previše vremena na Instagramu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve