Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Windows 11 konačno dobija ugrađenu podršku za 7-Zip, RAR i Gz arhive

Više nećemo morati da se oslanjamo na aplikacije trećih strana kada su u pitanju 7-Zip, RAR i Gz arhive, tako da možda konačno možemo da kažemo zbogom WinRAR-u

Nedavno održana Microsoft Build konferencija za programere je uglavnom bila fokusirana na stvari povezane sa vještačkom inteligencijom. Međutim Microsoft je najavio i druge novine, među kojima je možda najznačajnija da Windows 11 operativni sistem konačno dobija ugrađenu podršku za 7-Zip, RAR i Gz arhive.

Windows 11 u startu raspakuje 7-Zip i RAR arhive

Ova podrška je bazirana na otvorenom kodu projekta “libarchive”, koji podržava više formata. Microsoft navodi da ovo ne samo da nudi ugrađenu opciju za rukovanje RAR fajlovima, već i dodatne formate kao što su tar, 7-zip, gz i mnogi drugi, kako je izvijestio The Verge.

Microsoft takođe ističe “poboljšanu funkcionalnost” kada je riječ o kompresiji u poređenju sa aplikacijama trećih strana.

Kompanija još nije objavila zvanični datum lansiranja ove funkcionalnosti, ali Windows 11 bi već danas, ako ne sjutra, trebalo da dobije veliko ažuriranje koje će donijeti, između ostalog, i podršku za Bluetooth LE, pa možda i ovaj novitet u vidu najpopularnijih formata kompresovanih datoteka bude dodat. Nadamo se da će ovaj novi alat biti jednostavan za korišćenje i, što je možda još važnije, brz u radu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve