Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

WhatsApp testira alat za provjeru audio poruka prije slanja, za Android i iOS

WhatsApp bi mogao da doda dugme ''Review'' (Pregled) u prozor za ćaskanje, što će omogućiti korisnicima da preslušaju glasovnu poruku koju snime prije nego što je pošalju

WhatsApp testira novu alatku za Android i iOS uređaje koja će korisnicima omogućiti da brzo pregledaju svoje glasovne poruke prije nego što ih pošalju kontaktu, navodi se u novom izvještaju. Ovo je još jedna među gomilom funkcija za koje se navodi da su trenutno na testiranju i da bi mogle uskoro da se pojave. WhatsApp je nedavno primjećen kako testira funkciju reprodukcije glasovnih poruka na javnom beta kanalu koja bi korisnicima omogućila da povećaju brzinu reprodukcije glasovnih poruka koje dobijaju koristeći jednu od tri opcije – 1x, 1.5x i 2x.

Prema postu WABetaInfo, platforme koja testira WhatsApp funkcije u beta verziji i objavljuje informacije o njima, WhatsApp bi mogao da doda dugme „Review“ (Pregled) u prozor za ćaskanje, što će omogućiti korisnicima da preslušaju glasovnu poruku koju snime prije nego što je pošalju. Funkcija je navodno u fazi izrade i možda će biti objavljena u budućem ažuriranju WhatsApp-a za iOS i Android. WhatsApp već radi na funkciji za povećanje brzine reprodukcije glasovnih poruka, koja je nakratko omogućena u WhatsApp-u za Android beta 2.21.9.4. Simbol brzine reprodukcije pojavio se odmah pored glasovnih poruka što je korisnicima omogućilo da povećaju brzinu reprodukcije – ali ne i smanjiti je.

Još jedna karakteristika za koju se kaže da je u fazi izrade je opcija migracije ćaskanja između iOS-a i Android-a. Ova funkcija se navodno testirala za iOS, a kasnije je primećena na WhatsApp za Android. WhatsApp takođe navodno testira 24-satnu opciju za nestajanje poruka na Android, iOS i Veb / desktop aplikacijama. Ova opcija može se dodati kao dodatak funkciji koja omogućava korisnicima da postave nedeljni tajmer za nestajanje poruka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve