Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024
Rubrika:

WhatsApp popravlja problem koji dugo muči korisnike

WhatsApp, izgleda, ima rješenje za problem koji dugo muči korisnike.

WhatsApp, izgleda, ima rešenje za problem koji dugo muči korisnike.

Uz sve bolje kamere čak i na telefonima koji ne koštaju mnogo, logično je da ćete se razočarati kada pošaljete nekome sliku, a ona stigne u mnogo lošijem kvalitetu.

Ovo se često dešava kada se slike šalju putem aplikacija za dopisivanje, a čudna stvar je da jedna od najpopularnijih, WhatsApp, muku muči baš sa tim problemom.

Prošle godine, šef Mete (koja stoji iz WhatsApp-a) Mark Zakerberg, rekao je da se za ovu aplikaciju uvodi opcija biranja slanja slika u 4K rezoluciji (HD kvalitetu).

Ova opcija, međutim, nije automatski uključena, pa morate da birate HD opciju svaki put kada hoćete da pošaljete neki medija fajl – u suprotnom će otići u “standardnom” kvalitetu.

Sada, sajt WABetaInfo prenosi da WhatsApp testira opciju prema kojoj će koirsnici moći da HD kvalitet unaprijed odrede za sve slike i video-snimke koje korisnici hoće da pošalju, umjesto da to rade posebno za svaki fajl.

Trenutno, ovo je omogućeno u beta verziji 2.24.5.6, a specijalizovni sajt piše da očekuje da će funkcija stići na Android telefone u narednim mjesecima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve