Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Video kamera koja snima u 12K rezoluciji

Pored osnovne rezolucije, ona može da snima u 8K rezoluciji (110 fps) i 4K rezoluciji (220 fps)

Ni 8K rezolucija još nije zaživjela, a kompanija Blackmagic Design već se sprema za sljedeći korak. Oni su predstavili Ursa Mini Pro 12K video kameru, prvu kameru na svijetu koja je sposobna da snima u 12K rezoluciji sa 60 fps. Kamera posjeduje senzor od 80 MP, rezolucije 12.288 x 6480 piksela. Pored osnovne rezolucije, ona može da snima u 8K rezoluciji (110 fps) i 4K rezoluciji (220 fps). Kompanija je četiri godine razvijala ovaj senzor koji posjeduje jednak broj crvenih, zelenih i plavih piksela.

Foto: Blackmagic Design

Postavlja se pitanje, kome bi danas mogla da zatreba ovakva kamera? Prvenstveno filmskim kućama, kojima će omogućiti da naprave najkvalitetnije moguće video snimke. Veća rezolucija omogućava rediteljima više fleksibilnosti u post-produkciji, čime će se dobiti precizniji detalji scene u 4K ili 8K rezoluciji.

Pored impresivnog senzora, ova kamera donosi i opcije kao što su izmjenjiva sočiva, ili dual UHS-II SD slotovi. Još jedna korisna opcija je snimanje u Blackmagic RAW formatu, što će obezbjediti da se 12 snimak može editovati na svakom računaru.

Cena Ursa Mini Pro 12K kamere je 9.995 dolara. Iako to izgleda skupo, uzmite u obzir da klasične filmske kamere mogu da koštaju mnogo više od toga. U tom svijetlu, ova cijena je više nego korektna, uzimajući u obzir rezoluciju i mogućnosti koje donosi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve