Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

U Danskoj osnovana politička stranka koju vodi vještačka inteligencija

Stranku je pokrenuo u maju umjetnički kolektiv Computer Lars s ciljem da dopre do oko 15 posto Danaca koji nijesu iskoristili svoje pravo glasa na prethodnim izborima 2019. godine

U Danskoj je formirana nova politička stranka Sintetička partija čija je politika u potpunosti vođena vještačkom inteligencijom.

Partija se namjerava kandidovati na predstojećim opštim izborima 2023. godine. Potrebno im je 20.182 potpisa za to, ali trenutno imaju zanemarljiv broj potpisa.

Stranku je pokrenuo u maju umjetnički kolektiv Computer Lars s ciljem da dopre do oko 15 posto Danaca koji nijesu iskoristili svoje pravo glasa na prethodnim izborima 2019. godine.

Oni smatraju kako ovi Danci nijesu glasali jer im se ne dopada nijedna tradicionalna partija te da je program koji nudi vještačka inteligencija pravi pogodak.

Sintetička partija ima program za koji vjeruje da predstavlja političke vizije običnog čovjeka. Među prijedlozima stranke je uvođenje univerzalnog osnovnog dohotka od 100.000 kruna što je više nego dvostruko od trenutne prosječne plate u Danskoj. Takođe predlažu omogućavanje ljudima i algoritmima da koegzistiraju direktnije nego do sada.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
feniks
07.08.2022-21:12 21:12

E, takva nama treba ! Da ove naše političare ne gledamo i ne slušamo više ;)