Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Twitter se zvanično preselio na X.com

Elon Musk objavio da je društvena mreža završila sa premještanjem svih svojih ključnih sistema na X.com

Twitter je zvanično prošao kroz rebrendiranje prije skoro godinu dana. Međutim, većina njegovih stranica je i dalje koristila Twitter u svojim URL-ovima. Sve do sada. Sada je Elon Musk objavio da je društvena mreža završila sa premještanjem svih svojih ključnih sistema na X.com. To znači da je završila tranziciju u svoj novi identitet. Uklonila je sve tragove imena Twitter i njegovog ikoničnog plavog ptičjeg logotipa.

Prema izvještajima The Verge-a, Twitter je takođe izmijenio svoju početnu i stranicu za prijavu sa napomenom na dnu koja glasi: “Dobrodošli na x.com! Obavještavamo vas da mijenjamo naš URL. Vaša podešavanja privatnosti i zaštite podataka ostaju ista.” Zatim, dalje se ide na stranicu o privatnosti, koja sada koristi x.com u svojoj adresi.

Tokom protekle godine, kompanija je postepeno mijenjala svoj identitet pre Elon-a Musk-a malo po malo. Promijenila je svoj zvanični nalog sa @Twitter na @X i zamijenila Twitter logotip na zgradi svog sjedišta.

Veb stranica je promijenila svoje ikone koje se pojavljuju u tabovima pretraživača. To je u početku aktiviralo neke sigurnosne mehanizme pretraživača. Zatim je aplikacija prešla na novi X logo umjesto prethodnog plavog ptičjeg dizajna. Tweetdeck je preimenovan u XPro, a Twitter Blue je postao X Premium.

Kompanija je polako premještala svoje stranice na x.com, dovoljno sporo da je to postalo sigurnosni rizik. Zlonamjerni akteri mogli da iskoriste neusklađene URL-ove za phishing napade. Sada je kompanija završila premještanje na svoj novi URL. Vrijeme je da se oprostimo od jednog od posljednjih preostalih djelova veb-sajta koji je pomogao da se oblikuje pejzaž društvenih medija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve