Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Twitter izgubio više od pola svoje vrijednosti za godinu

Platforma se bori od Maskovog preuzimanja sa značajnim padom prihoda od oglašavanja. Mask je nekoliko puta rekao da su upola manji nego što su nekad bili

Platforma Iks (X), bivši Twitter, izgubila je značajno na vrijednosti otkako ju je prije godinu kupio milijarder Ilon Mask, prenijeli su američki mediji.

Časopis Fortune i finansijska novinska agencija Bloomberg izvijestili su da je, prilikom dodijele deonica zaposlenima, Iks procijenjen na ukupno 19 milijardi dolara.

Mask je platio oko 44 milijarde dolara za Twitter u oktobru 2022. godine.

Od tada je Mask mrežu preimenovao u Iks i rekao da želi da izgradi platformu kao aplikaciju s više funkcija, uključujući finansijske usluge.

Platforma se bori od Maskovog preuzimanja sa značajnim padom prihoda od oglašavanja. Mask je nekoliko puta rekao da su upola manji nego što su nekad bili.

Mnoge kompanije izbegavaju Iks kao platformu za oglašavanje jer se boje negativnog okruženja za svoje brendove. Mask pokušava da popuni prazninu prihodima od pretplata.

Osim toga, za preuzimanje je uzeo zajmove od oko 13 milijardi dolara koji sada opterećuju platformu Iks i koji skupljaju kamate od oko 1,2 milijarde dolara godišnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve