Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Tržište telefona i dalje bilježi pad prodaje

Prema tržišnom učešću, Samsung je na prvom mjestu s 22 procenta, Apple je drugi s 21 odsto, a treći Xiaomi s 11 odsto. Slijedi ih Oppo s 10% te Vivo s 8% posto tržišnog učešća

Najnoviji podaci analitičke kompanije Canalys pokazuju da je u prvom tromjesečju isporučeno 13 procenata manje smartfona nego što je to bio slučaj u istom periodu prošle godine.

Tržište pametnih telefona nastavlja da bilježi pad. Prema najnovijim podacima Canalysa, u prvom tromjesečju ove godine isporučeno je 269,8 miliona telefona, što predstavlja pad od 13 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Kada se gleda po broju isporuka, najviše ih je imao Samsung, čak 60,3 miliona, za šta je najviše zaslužna nova Galaxy S23 serija telefona, kao i pojedina osveženja u jeftinijoj A seriji. Na drugom mjestu našao se Apple s 58 miliona isporuka, Xiaomi drži treću poziciju s 30,5 miliona, dok su na četvrtom i petom mjestu Oppo i Vivo s 26,6, odnosno 20,9 miliona isporučenih telefona.

Prema tržišnom učešću, Samsung je na prvom mjestu s 22 procenta, Apple je drugi s 21 odsto, a treći Xiaomi s 11 odsto. Slijedi ih Oppo s 10% te Vivo s 8% posto tržišnog učešća.

“Canalys očekuje da će tržište pametnih telefona dobiti zamah u drugoj polovini godine kako zalihe budu dostizale bolje nivoe. Dobavljači oprezno pristupaju tržištu s ciljevima profitabilnosti, štednjom i čišćenjem zaliha kao glavnim prioritetima”, napominju analitičari i ističu da će tržište ubrzo doći na nivoe iz 2022. godine.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve