Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

TikTok zabranjen u Pakistanu zbog nepristojnog sadržaja

Presuda o zabrani TikToka je donesena jer aplikacija ''širi vulgarnost u društvu''

Sud u Pakistanu je donio odluku o zabrani aplikacije TikTok. Korisnici TikToka u toj zemlji ponovo neće moći pristupiti aplikaciji, a razlog je naredba Visokog suda u Peshawaru kojom se zabranjuje ova platforma za dijeljenje kratkih klipova.

Podaci iz februara pokazuju da TikTok ima oko 33 miliona korisnika u Pakistanu.

Presuda o zabrani TikToka je donesena jer aplikacija “širi vulgarnost u društvu” i tako će ostati dok platforma ne počne sarađivati s pakistanskim vlastima jer dosadašnji zahtjevi za uklanjanjem “nepoželjnog i nepristojnog” sadržaja nisu usvojeni.

Ovo nije prvi put da je TikTok zabranjen u Pakistanu koji je nedavno uveo zakon kako bi omogućio regulatorima da centurišu sadržaj. Prema novom zakonu kompanije moraju ukloniti neprimjeren sadržaj uključujući onaj koji prijeti “integritetu, sigurnosti i odbrani Pakistana”.

Prva zabrana je stigla prije uvođenja novog zakona nakon što su vlasti ocijenile da TikTok sadrži “nemoralne i nepristojne” klipove.

Zabrana je ukinuta nakon nekoliko dana jer je iz TikToka stiglo obećanje da će dostupni klipovi biti u skladu s pakistanskim društvenim normama i zakonima.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve