Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Tamni režim dolazi u Windows Paint

Microsoft je revidirao aplikaciju Paint u operativnom sistemu Windows 11, nakon godina zanemarivanja, ali kompanija još nije gotova. Tamni režim i druge promjene su sada u toku za Paint

Paint je samo najnovija dugotrajna Windows funkcija koja dobija tamni režim

Microsoft je počeo sa uvođenjem ažuriranja za aplikaciju Paint na Windows 11 računare na kanalima Canary i Dev programa Insider. Nova nadogradnja, verzija 11.2304.17.0, dodaje novu opciju tamnog režima za Paint. Podrazumijevano će pratiti vašu sistemsku šemu boja, ali takođe možete da podesite Paint da uvijek ostane u svijetlom ili tamnom režimu. Paint je samo najnovija dugotrajna Windows funkcija koja dobija tamni režim — Task Manager je dobio isti tretman u nedavnom ažuriranju za Windows 11 22H2.

Ažuriranje Painta takođe mijenja funkciju zumiranja. Umjesto jednostavne trake za povlačenje i zumiranje slike, sada postoji padajući meni sa uobičajenim procentualnim vrijednostima. Takođe možete sami da unesete procenat u meni. Ovo je mnogo bliže funkciji zumiranja u Photoshopu i drugim modernim alatima za uređivanje slika. Postoji i dugme jednim klikom za zumiranje slike kako bi se uklopila u trenutni prozor.

Microsoft takođe radi na drugim promjenama za modernizaciju Paint-a. U postu na blogu se objašnjava: „Ažurirali smo dijaloge „Image Properties“ kako bi odgovarali stilu novog dizajna Windows 11 i uklapali se u novu pozadinu aplikacije Paint, kao i mnoga poboljšanja pristupačnosti i upotrebljivosti dijaloga u cijeloj aplikaciji. Takođe smo poboljšali podršku za pristupni taster i prečice na tastaturi u cijeloj aplikaciji za poboljšanu pristupačnost i produktivnost sa tastaturom.”

Sjajno je videti nove funkcije koje dolaze u Paint, ali je još uvijek nevjerovatno daleko od toga da bude nešto više od jednostavne aplikacije za označavanje ili bojenje – još uvijek nema podrške za slojeve ili nedestruktivno uređivanje. I dalje bi trebalo da preuzmete Paint.net ili neki drugi sličan alat za složeniji rad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve