Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Suosnivač DeepMind-a napušta Google

DeepMind je možda najpoznatiji po svojim sistemima vještačke inteligencije koji mogu da se takmiče sa najboljim ljudskim igračima određenih igara

Mustafa Suleyman, suosnivač kompanije za istraživanje vještačke inteligencije DeepMind, napustio je Google kako bi se pridružio kompaniji Greylock Partners. Suleyman je priveo kraju osmogodišnje poslovanje u Google-u, gdje je nedavno bio potpredsjednik kompanije za upravljanje proizvodima i politiku vještačke inteligencije.

Mustafa Suleyman se pridružio kompaniji Greylock Partners

Pridružio se Google-u kada je kupio DeepMind 2014. i postao šef primjenjene vještačke inteligencije. Suleyman je navodno stavljen na administrativno odsustvo 2019. godine nakon navoda da je maltretirao zaposlene. On je bio među onima koji su se protivili Google-ovom projektu vještačke inteligencije sa Ministarstvom odbrane SAD-a.

DeepMind je možda najpoznatiji po svojim sistemima vještačke inteligencije koji mogu da se takmiče sa najboljim ljudskim igračima određenih igara. Google je takođe koristio DeepMind-ovo znanje kako bi poboljšao procjene vremena dolaska u Google mape, pratio divlje životinje i otkrio rak dojke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve