Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Sud u SAD presudio da je X prekršio ugovor o isplaćivanju bonusa zaposlenima

Iks se suočio se većim brojem tužbi otkako je Mask preuzeo kompaniju, uključujući više tužbi za kompenzaciju, nezakonite otkaze i tvrdnje o diskriminaciji

Savezni američki sudija donio je presudu da je kompanija Iks (Tviter) prekršila ugovor sa svojim zaposlenima kada im nije isplatila milione dolara obećane prošle godine.

Prema tužbi se navodi da je kompanija obećala zaposlenima da će im dati polovinu potencijalnih bonusa prije i nakon što je milijarder Ilon Mask kupio kompaniju 2022. godine, ali pare nikad nisu isplaćene, prenio je list Hil.

Bivši direktor kompanije za kompenzacije podnio je tužbu protiv ove društvene medije u junu.

“Kada je Šobinger uradio ono što je od njega Tviter tražio, Tviter je ponudio da mu plati bonus u skladu sa onim što su obavezni ugovorom, u okviru kalifornijskog zakona.

Međutim, pošto su navodno odbili da mu plate obećani bonus, to znači da je Tviter prekršio ugovor”, naveo je okružni sudija Vins Čabrija u završnoj riječi.

Kompanija se branila da je dogovor o bonusu bio samo verbalni i da ne treba da se plati, po zakonu iz Teksasa.

Čabrija je umjesto toga rekao da se Tviter pridržava kalifornijskog zakona, koji kaže da je sporazum pravno važeći.

“Svi Tviterovi kontradiktorni argumenti su pali”, napisao je Čabrija.

Iks se suočio se većim brojem tužbi otkako je Mask preuzeo kompaniju, uključujući više tužbi za kompenzaciju, nezakonite otkaze i tvrdnje o diskriminaciji.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve