Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Sony bi uskoro mogao da predstavi PS5 Pro kontrolere

DualSense kontroler, koji stiže uz PlayStation 5 već predstavlja veliku nadogradnju u odnosu na DualShock 4

Iako je Microsoft u svoju ponudu uvrstio i skuplji “Elite” Xbox kontroler, Sony se do sada držao svojih standardnih gejming kontrolera. Ipak, to će se uskoro promijeniti.

Prema izvještajima, koji su se pojavili ove sedmice, Sony radi na “pro” kontroleru. DualSense kontroler, koji stiže uz PlayStation 5 već predstavlja veliku nadogradnju u odnosu na DualShock 4.

Kontroler za PS5 implementira okidače koji nude otpor, kao i druga poboljšanja za taktilni odziv. Međutim, i dalje postoje neke funkcije koje bi mogle da se unaprijede.

Prema navodima, Sony radi na novom DualSense Pro kontroleru, koji bi trebalo da doda zamjenjive tastere za palčeve, “trigger stops”, zamjenjive drške i dodatne tastere na poleđini kontrolera.

Mnoge od tih funkcija već su karakteristike koje krase Xbox Elite seriju kontrolera, a mogu se naći i na kontrolerima nekigh drugih proizvođača.

Očekuje se da će novi DualSense Pro kontroleri biti predstavljeni do kraja mjeseca, a u prodaji bi trebalo da se nađu nedugo nakon zvanične objave.

 

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve