Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Smanjite vrijeme provedeno na telefonu tako što ćete sakriti aplikacije na svom iPhone-u

Provjeravanje vašeg pametnog telefona može vam dati adrenalinski šok, što povećava vašu brzinu otkucaja srca, napetost mišića i puls, prema istraživanju Univerziteta Kolorado. Ali sakrivanje aplikacija na vašem iPhone-u može pomoći da smanjite vrijeme provedeno na ekranu, jer ih nećete moći brzo otvoriti u svakom trenutku

Prosječna osoba dnevno provede više od 3 sata gledajući u svoj mobilni uređaj, prema izvještaju sa sajta Exploding Topics.

Daleko od očiju, daleko od srca

Provjeravanje vašeg pametnog telefona može vam dati adrenalinski šok, što povećava vašu brzinu otkucaja srca, napetost mišića i puls, prema istraživanju Univerziteta Kolorado. Ali sakrivanje aplikacija na vašem iPhone-u može pomoći da smanjite vrijeme provedeno na ekranu, jer ih nećete moći brzo otvoriti u svakom trenutku. Ne brinite, ipak – ove aplikacije će i dalje biti u vašoj biblioteci aplikacija ako ih kasnije želite koristiti. Apple je uveo biblioteku aplikacija sa izdanjem iOS 14 2020. godine. Ova funkcija organizuje aplikacije vašeg iPhone-a u kategorije, poput Social i Entertainment, i drži ih van početnog ekrana. Međutim, imajte na umu da vaš iPhone sam organizuje ove kategorije, i ne možete ih ponovo organizovati ako se ne slažete s tim gdje su postavljene vaše aplikacije.

Evo kako sakriti aplikacije sa početnog ekrana vašeg iPhone-a i kako pristupiti biblioteci aplikacija.

Sakrivanje aplikacija na vašem iPhone-u

1. Dodirnite i držite aplikaciju na početnom ekranu dok se ne pojavi meni.

2. Dodirnite “Remove App”.

3. Dodirnite “Remove from Home Screen”.

Sada aplikacija neće biti vidljiva na početnom ekranu, ali će i dalje biti dostupna u vašoj biblioteci aplikacija. Takođe možete sakriti više aplikacija u brzom nizu. Evo kako.

1. Dodirnite i držite na nezauzetom dijelu početnog ekrana dok ikone ne počnu da se tresu.

2. Dodirnite minus simbol u uglu aplikacije koju želite sakriti.

3. Dodirnite “Remove from Home Screen”.

Zatim, ponovite drugi i treći korak dok ne sakrijete sve aplikacije koje želite, i dodirnite “Done” u gornjem desnom uglu početnog ekrana.

Sada kada su vaše aplikacije van početnog ekrana, postoji nekoliko načina da im pristupite. Evo kako.

Najbrži način da pronađete sakrivenu aplikaciju je da dodirnete “Search” pri dnu početnog ekrana da biste koristili funkciju pretrage “Spotlight”. Zatim ukucajte ime aplikacije koju tražite u polje za pretragu i aplikacija će se pojaviti iznad polja za pretragu. Takođe možete povući u desno na početnom ekranu dok ne otvorite biblioteku aplikacija na poslednjem ekranu. Ovde možete pregledati različite kategorije koje je vaš iPhone organizovao vaše aplikacije, i možete pretraživati biblioteku aplikacija dodirivanjem polja za pretragu blizu vrha ekrana.

A ako želite da dodate sakrivenu aplikaciju nazad na početni ekran, idite u biblioteku aplikacija povlačenjem u desno, dodirnite i držite aplikaciju, a zatim dodirnite “Add to Home Screen”.

Očistite početni ekran bez skrivanja aplikacija

Ako želite da sredite svoj početni ekran, ali ne želite da sakrijete svoje aplikacije u biblioteku aplikacija, možete kreirati foldere sa aplikacijama na svom početnom ekranu. Možete ih nazvati kako god želite i organizovati svoje aplikacije kako želite.

Evo kako da kreirate foldere na svom početnom ekranu za vaše aplikacije.

1. Dodirnite i držite na nezauzetom dijelu početnog ekrana dok ikone ne počnu da se tresu.

2. Dodirnite aplikaciju i povucite je na drugu aplikaciju, i sivi kvadrat će obuhvatiti obe aplikacije.

Ako dodirnete van sivog kvadrata, vratićete se na početni ekran da biste povukli više aplikacija u novi folder ako želite. Kada završite, dodirnite “Done” u gornjem desnom uglu početnog ekrana.

Sada vaše aplikacije nisu sakrivene i ne morate da ih tražite u biblioteci aplikacija ili pomoću Spotlight-a, a vaš početni ekran je mnogo uredniji. Plus, možete sve svoje aplikacije za društvene medije ili igre staviti na jedno mjesto, ne brinući se da će vaš iPhone ih nepotrebno rasporediti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve