Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Sakupljeno preko 6.000 potpisa za zabranu TikToka u Crnoj Gori, na potezu Skupština

Ukoliko peticija, u toku od 60 dana, dobije najmanje 6.000 glasova podrške, nadležni odbor Skupštine Crne Gore će je, u toku od 20 radnih dana, predočiti u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na mišljenje

Peticija pod nazivom “Zabranimo TikTok u Crnoj Gori” prikupila je preko 6.000 potpisa.

“Ova platforma izuzetno loše utiče na našu djecu i omladinu, jer ogromnom broju ljudi prikazuje neprimjeren sadržaj. Takav isti sadržaj kreiraju i naši najmlađi, u nadi da će postati popularni, što je jedna od pogrešnih vrijednosti koja se na ovoj platformi potencira – popularnost. Djeca bi trebalo da žive dječije živote, da imaju djetinjstvo, da uživaju u svakom danu svog života, a ne da budu “popularni” i da imaju uzore koji ničemu ne mogu da ih nauče”, stoji u peticiji.

Ukoliko peticija, u toku od 60 dana, dobije najmanje 6.000 glasova podrške, nadležni odbor Skupštine Crne Gore će je, u toku od 20 radnih dana, predočiti u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na mišljenje.

Region je, podsjećamo, nedavno potresla tragedija koja se desila u Beogradu, kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” usmrtio 10 osoba.

Nakon toga, pokrenute su razne peticije kako bi se ukinuli određeni programi koji propagiraju nasilni sadržaj, kao i peticije za ukidanje društvene mreže TikTok.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve