Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Poslije 15 godina: Ugašeni serveri popularne igre, izgubljeno 10 miliona nivoa

Početkom ove godine serveri za PS4 verziju LittleBigPlaneta 3 bili su privremeno isključeni zbog hakerskog napada, ali je sada Sony rekao da se više neće ni vraćati

Serijal LittleBigPlanet, koji je na PlayStationu popularizovao kreiranje i dijeljenje sadržaja, sada je i zvanično ugašen.

Početkom ove godine serveri za PS4 verziju LittleBigPlaneta 3 bili su privremeno isključeni zbog hakerskog napada, ali je sada Sony rekao da se više neće ni vraćati.

Ranije su istu sudbinu doživjeli Little Big Planet 1 i 2 za PS3, kao i LBP za PS Vitu, a gašenjem ove igre iz postojanja nestaje i posljednji dio serijala.

LittleBigPlanet 3 ostaje u prodaji do daljeg, i moći će da se pristupi oflajn sadržajima, ali gašenje servera predstavlja štetu jer je još od prve igre bilo zamišljeno da ovo bude platforma za kreiranje korisničkih levela i dijeljenje istih među igračima.

U Sonyju su se nekada hvalili kako su igrači za LBP serijal kreirali više od 10 miliona levela, a sada će svi ti sadržaji postati nedostupni nakon 15 godina postojanja serijala.

Ono što neće biti sačuvano na službenim serverima, međutim, fanovi igre će sačuvati na privatnim, ali je problem to što PlayStation ne dopušta pristup privatnim serverima. Oni koji budu hteli da ih koriste, tako, moraće da modifikuju konzolu ili da koriste emulator Sony PS3 konzole za PC.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve