Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Paint ima novi izgled za Windows 11

Bez obzira na nove funkcije i aplikacije koje su dolazile i nestajale u operativnom sistemu Windows, Paint je uvijek bio konstanta koja je bila prisutna u svakom izdanju, od njegovog debija u novembru 1985. godine sa Windows 1

U postu na Unsplash-u, Microsoft je predstavio novi fokus Fluent Design za aplikaciju Paint, usklađujući ga sa novim izgledom Windows 11.

Novi izgled za aplikaciju prisutnu 37 godina

Čak i ako koristite računar jednom nedjeljno, još uvijek postoji velika šansa da ste godinama koristili aplikaciju Paint na ovaj ili onaj način. Bez obzira na nove funkcije i aplikacije koje su dolazile i nestajale u operativnom sistemu Windows, Paint je uvijek bio konstanta koja je bila prisutna u svakom izdanju, od njegovog debija u novembru 1985. godine sa Windows 1. S obzirom na to da Microsoft insistira na novom izgledu za Windows 11 kako bi ga učinio mnogo modernijim, ovo se sada primjenjuje i na Paint, vodeći računa da je touch-friendly.

Kako to izgleda?

Nova aplikacija Paint ostavlja utisak da je ovaj put fokusirana na dodir, sa ciljem da kreatori sadržaja koriste aplikaciju kao alternativu za Photoshop. Korisnički interfejs izgleda prefinjenije, oslobađajući se zastarelog Ribbon interfejsa koji je već neko vrijeme bio rasprostranjen u prethodnim verzijama programa Paint i Office paketa. Mali, ali lijep detalj – veličina fajla je takođe prikazana pri dnu aplikacije, obavještavajući vas da li još uvijek može da se otpremi na određenu web lokaciju sa određenim ograničenjima veličine fajla, na primjer. Pošto je Windows 11 dostigao beta status na Insider kanalima, izgleda da je samo pitanje vremena kada ćemo uskoro vidjeti ovaj novi izgled Painta u preview verzijama za korisnike.

Paint postoji još od operativnog sistema Windows 1, pa je veoma važno vidjeti bilo kakvo ažuriranje aplikacije 2021. godine. Bez obzira da li se sjećate da ste ga koristili tokom školskih godina ili kao način vježbanja svog stvaralačkog zanata za buduću karijeru, Paint je oduvijek postojao. Windows 11 izgleda kao da je Microsoft-ova prilika da pogleda svaki aspekt operativnog sistema i da vidi šta bi se moglo ažurirati i poboljšati, kako bi opravdao numerisanje verzija od 10 do 11. Paint je oduvijek bila jednostavna, ali pouzdana aplikacija, a sa izostankom Ribbon interfejsa koji je konačno nestao u aplikaciji, mogla bi ga učiniti još pristupačnijim novim korisnicima, kada Windows 11 stigne kasnije ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve