Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Ovogodišnji iPhonei bi trebali imati znatno bolje prednje kamere

Poznati i respektabilni analitičar Ming-Chi Kuo je rekao da će novi modeli iPhonea imati znatno bolje prednje kamere koje će snimati kvalitetnije fotografije u uslovima slabe svjetlosti

Poznati i respektabilni analitičar Ming-Chi Kuo je rekao da će novi modeli iPhonea imati znatno bolje prednje kamere koje će snimati kvalitetnije fotografije u uslovima slabe svjetlosti.
Dodao je da će kompanija iz Cupertina prednju kameru od 7 megapiksela zamijeniti kamerom od 12 megapiksela, što će biti jednako broju megapiksela stražnje kamere.

U njegovom izvještaju se navodi da će Apple poraditi na tome da se prednja kamera bolje uklopi s vanjskim dijelom uređaja, a to Samsung već radi sakrivajući kamere u ivice. To ne znači da su one potpuno nevidljive, ali su teže uočljive.

Osim prednje, očekuje se i poboljšanje kamere pozadi. Sljedeća verzija iPhonea XR će imati dvije kamere, što znači dodatak telephoto kamere. To će biti prvi put da Apple ugrađuje dvije kamere pozadi u osnovni model iPhonea.

Upravo o tome piše i The Wall Street Journal. Kuo predviđa i više piksela, što bi takođe moglo rezultirati boljim performansama kamere u uslovima loše svjetlosti.

Najveće promjene kamera će doživjeti nasljednici modela XS i XS Max. Ovi modeli će dobiti treću kameru super širokog ugla kako bi se istakli.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve