Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Novi Microsoftov redizajn Paint-a za Windows 11 uključuje dark mode

Čini se da nema opcija za slojeve, ali ovo je prvo veće ažuriranje Paint-a otkako je dobio ribbon interfejs

Microsoft redizajnira svoju aplikaciju Paint u operativnom sistemu Windows 11.

Microsoft otkriva novi dizajn aplikacije Paint

Aplikacija će biti ažurirana novim komandnim barom koji pozajmljuje većinu istih opcija i alata kao i ono što postoji u ribbon interfejsu za Paint u operativnom sistemu Windows 10. To je prvo veliko ažuriranje za Paint poslije mnogo godina, pa čak uključuje i dark mode. Microsoftov šef Windows -a i uređaja, Panos Panay, otkrio je novi dizajn Painta na Twitteru. Tizer video sadrži kratak pregled poboljšanja u alatu za izbor fontova, četkica i dark mode-a za Paint. Alati sada izgledaju mnogo upotrebljiviji, sa brzim izborom koji prikazuje sve različite četke i njihove efekte. Microsoftov alat za font za Paint sada takođe pluta, sa opcijama za veličinu, poravnanje i još mnogo toga.

Čini se da nema opcija za slojeve, ali ovo je prvo veće ažuriranje Paint-a otkako je dobio ribbon interfejs. Microsoft je u jednom trenutku planirao da ukloni Paint iz operativnog sistema Windows 10, prije nego što je preokrenuo kurs i zadržao ga kao dio operativnog sistema Windows. Umjesto toga, Microsoft je počeo da uklanja 3D Paint iz instalacija Windows 10, programa koji je dizajniran da modernizuje, pa čak i zamijeni tradicionalnu aplikaciju Paint.

Nije jasno kada će Windows Insajderi moći da testiraju ovaj novi dizajn Paint-a, ali Microsoft kaže da će biti dostupan za testiranje „uskoro“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve