Netflix korisnike je nedavno obradovala nova funkcija, a u pitanju je “Remove from row” – opcija koja nepoželjne sadržaje uklanja iz “Continue Watching” sekcije. Tako je pretplatnicima pružena mogućnost da se oslobode onih programa koje su počeli da gledaju greškom, ili, pak, namjerno, ali im se nijesu dopali. Nepoželjne serije, te filmovi, su sve do sada dugo ostajali među “Continue Watching” ponudama, što se sada mijenja zahvaljujući novoj opciji.

Foto: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Jedna od prednosti Netflix-a jeste i bogata ponuda, a što je broj sadržaja veći to je veća i šansa da se odabere nešto što nije po ukusu korisnika. Problem je bio što gledaoci nijesu mogli da se oslobode onoga što ne žele dalje da gledaju, pa su takvi sadržaji ostajali na spisku i nakon što bi korisnika izabrao „palac na dolje“ kao negativnu ocjenu, a u nadi da će ga servis nakon toga osloboditi onoga što ne želi dalje da gleda. Istina je da bi programi vremenom nestajali, a sa pojavom novih sadržaja, ali je proces trajao previše dugo. Postupak je sada pojednostavljen, pa korisnici mogu da kliknu na naslov onoga što ne žele dalje da prate, i potom izaberu “Remove from row”.

Nova opcija je dostupna već neko vrijeme, ali je pažnju privukla tek u junu, budući da je postala dostupna i iOS korisnicima. Iz kompanije kažu da je ipak moguće da funkcija nije stigla do svih korisnika, a takvim korisnicima se preporučuje “sakrivanje naslova” kao mjera oslobađanja od suvišnih sadržaja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve