Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Nintendo ne planira novi Switch ove godine

CEO i predsjednik Nintendo-a, Šuntaro Furukava, obratio se investitorima sa objavom da kompanija ne planira da predstavi novi model Switch konzole tokom ove godine

CEO i predsjednik Nintendo-a, Šuntaro Furukava, obratio se investitorima sa objavom da kompanija ne planira da predstavi novi model Switch konzole tokom ove godine. Ovakva odluka ima smisla, jer je poslednji kvartal oborio sve rekorde u prodaji ovih konzola.

Ilustracija

Od kada je 2017. godine predstavljen Switch, prvi pravi i značajan update pojavio se tokom prošle godine, kada je predstavljena Switch Lite konzola. Pored nje, iste godine prikazan je i osvježeni Switch, koji je donio veću autonomiju baterije, zahvaljujući efikasnijem i štedljivijem Nvidia čipu ugrađenom u konzolu. Pojava Switch Lite konzole omogućila je kompaniji značajan vjetar u leđa po pitanju prodaje i zarade, tako da je 2019. godina završena sa 10 procenata boljom ukupnom prodajom od očekivane.

Po svim parametrima Nintendo Switch i Switch Lite nalaze se na sredini životnog vijeka, kada je dostignut maksimum prodaje i profita. Predstavljanje nove konzole samo bi ugrozilo tu prodaju, pa se očekuje da će novi model biti na raspolaganju tek tokom 2021. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve