Agencija NASA je i zvanično najavila da planira da običnim građanima, a ne samo sertifikovanim astronautima, omogući pristup Internacionalnoj svemirskoj stanici, a u tom paketu i komercijalne i marketinške usluge.

Foto: NASA

Karte za ovo egzotično putovanje naravno neće biti za one koji nemaju privilegije bogatstva, budući da će privatne kompanije morati da plaćaju 35 hiljada dolara za noć na stanici, a u tu cijenu nije uračunat transport od Zemlje do stanice. Ljudska bića na Internacionalnoj stanici borave već 18 godina, te bi tako trebalo da bude i u budućnosti, samo što će se naučnicima pridružiti i oni koji će se u kosmosu naći iz čistog zadovoljstva. Kompanija Bigelow Aerospace već planira da SpaceX rakete koristi za transport turista do stanice, a u okviru jednog leta sa Zemlje će moći da poleti do četvoro putnika.

Prvi putnici neće biti i prvi civili koji će stići do stanice, budući da je sedmoro turista, kako tvrde mediji, već stiglo do te destinacije, a u okviru ture koja je krenula iz Rusije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve