Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Meta primjenjuje ekrane upozorenja na sadržaj

Označavaće sadržaj kao ''uznemirujući'' ili ''osjetljiv''

Nezavisni nadzorni odbor kompanije Meta Platforms Inc naveo je da od ovog mjeseca može odlučiti o primjeni ekrana upozorenja, označavajući sadržaj kao „uznemirujući“ ili „osjetljiv“.

Odbor, koji već ima mogućnost da pregleda žalbe korisnika za uklanjanje sadržaja, rekao je da će moći da donese obavezujuće odluke o primjeni ekrana upozorenja kada se „napušta ili vraća kvalifikovani sadržaj“, uključujući fotografije i video zapise.

Odvojeno u svom kvartalnom izvještaju o transparentnosti, odbor je naveo da je primio 347.000 žalbi od korisnika Facebook-a i Instagrama širom svijeta tokom drugog kvartala koji je završen 30. juna.

„Od kada smo prije dvije godine počeli da prihvatamo žalbe, primili smo skoro dva miliona žalbi korisnika širom svijeta“, navodi se u izvještaju odbora. „Ovo pokazuje stalni zahtjev korisnika da se žale nezavisnom tijelu na odluke o moderiranju sadržaja kompanije Meta.“

Nadzorni odbor, koji uključuje akademike, stručnjake za prava i advokate, osnovala je kompanija da bi donijela odluku o malom djelu zahtjevnih žalbi na moderiranje sadržaja, ali takođe može da daje savjete o politici sajta.

Prošlog mjeseca se usprotivilo tome što je Facebook uklonio novinski izvještaj o talibanima koji je smatrao pozitivnim, podržavajući slobodu izražavanja korisnika i rekavši da se tehnološka kompanija previše oslanja na automatizovanu moderaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve