Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Messenger i Instagram: Funkcije za roditelje

Meta pravi sve konkretnije korake kada je bezbjednost mlađih korisnika u pitanju

Internet je sasvim sigurno promijenio roditeljstvo, pa briga o djeci danas podrazumijeva mnogo više stvari nego prije. Kompanija Meta je zbog toga objavila nove alate za roditelje. U pitanju su opcije za Instagram i Facebook Messenger koje poboljšavaju roditeljsku kontrolu i pospješuju bezbjednost djece na internetu.

Na Messenger-u roditelji sada mogu da vide kako djece koriste ovu aplikaciju, što znači da im je dostupna lista kontakata, imaju uvid u to s kim djeca komuniciraju, koliko vremena provode u razmjenjivanju poruke, te ko može da vidi ono što postavljaju u Messenger Stories. Starija djeca mogu da izaberu da li žele da dopuste roditeljima da vide koga su sve blokirali. Važno je da se napomene da poruke ostaju privatna stvar.

Parental control on Messenger.

Kada je Instagram u pitanju, veliki broj bezbjednosnih funkcija je već dostupan. Pridružila im se kontrola poruka koje djeca dobijaju preko ove aplikacije, pa odrasli koji ne prate djecu prvo moraju da dobiju dozvolu da bi mogli da pošalju poruku. I kad dobiju dozvolu slanje fotografija, te pokretanje video poziva nije moguće.

Čini se da Meta pravi sve konkretnije korake kada je bezbjednost mlađih korisnika u pitanju, a tu je i funkcija Take a Break koja mlađe usmjerava ka drugim temama ukoliko provedu previše vremena u gledanju istih stvari.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve