Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

LinkedIn: Može li vještačka inteligencija da vam pronađe posao?

Iz kompanije kažu da AI mijenja situaciju – korisnici su nekad mogli da vide oglas za posao i da se odmah osjete nekompetentnima za ponuđeno mjesto, a sada je tu vještačka inteligencija da im to potvrdi ili ih pak ubijedi u suprotno

Još se u martu pisalo o tome da AI funkcije stižu na LinkedIn, a radilo se o alatima koji generišu tekstove za korisničke profile i prijave za posao.

LinkedIn Premium korisnici sada mogu da računaju i na pronalaženje novog posla uz pomoć vještačke inteligencije.

U pitanju je novi „AI trener za pronalaženje posla“ koji korisnicima može da “kaže” da li im neko radno mjesto odgovara ili ne. I obrnuto. Pored toga može da im naznači koje bi veštine trebalo da stave u prvi plan kada popunjavaju prijave, te da odgovara na pitanja o kompaniji koja nudi posao.

Opciju dakle dobijaju samo oni koji plaćaju za LinkedIn premijum verziju, što je oko 40 dolara mjesečno. Premijum korisnici dobijaju AI savjete, pa na primjer mogu da saznaju šta bi trebalo da promijene na profilu kako bi bolje prošli na konkursima.

Iz kompanije kažu da AI mijenja situaciju – korisnici su nekad mogli da vide oglas za posao i da se odmah osjete nekompetentnima za ponuđeno mjesto, a sada je tu vještačka inteligencija da im to potvrdi ili ih pak ubijedi u suprotno.

IzvorPCPRESS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve