Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Korisnici Androida mogu pjevušiti i pronaći pjesmu na aplikaciji YouTube Music

Softver je zasnovan na Pixelovoj funkciji now Playing, koja koristi AI tehnologiju za ''upoređivanje zvuka s originalnom pjesmom''

YouTube Music za Android konačno je dobio novi alat koji omogućava korisnicima da pjevuše pjesmu i na taj način je pronađu, baš kao kada pjevaju ili sviraju melodiju na instrumentu.

Softver je u testnoj fazi od marta, a sve što je potrebno jeste da se dodirne ikona za traženje u gornjem desnom uglu i potom ikona valovitog oblika pored ikone mikrofona. Nakon toga korisnik može početi pjevušiti ili pjevati, a potom će biti prikazana naslovnica, naziv pjesme, izvođača, albuma, godina izdavanja i druge važne informacije o pjesmi. Softver je zasnovan na Pixelovoj funkciji now Playing, koja koristi AI tehnologiju za “upoređivanje zvuka s originalnom pjesmom”. Ovaj alat dolazi u sklopu nadogradnje 7.02 za Android.

Zasad nema informacija o dolasku novog alata za verziju aplikacije namijenjenu uređajima s operativnim sistemom iOS, no očekuje se da će i ona stići uskoro.

S druge strane, ova funkcija nije baš novost, iako je prvi put dostupna za YouTube Music. Google Search nudi sličan alat od 2020. godine, a i standardna aplikacija za videoservis YouTube ima nešto slično od prošle godine. Online streaming platforma Deezer takođe ima “hum to search” alat, koji se pojavio 2022. godine.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve