Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Kompanija X uvjerava: Uklonjene stotine naloga povezanih s Hamasom

Platformi, ranije poznatoj kao Tviter, Evropska unija je ranije ove nedjelje dala rok od 24 sata da se pozabavi sadržajem i dezinformacijama u vezi sa sukobom u Izraelu ili se suoči sa kaznama prema nedavno usvojenom Zakonu o digitalnim uslugama

Društvena mreža Iks (X) uklonila je “stotine naloga povezanih sa Hamasom” i uklonio hiljade postova od subote, kada se desio prvi napad u Izraelu.

Platformi, ranije poznatoj kao Tviter, Evropska unija je ranije ove nedjelje dala rok od 24 sata da se pozabavi sadržajem i dezinformacijama u vezi sa sukobom u Izraelu ili se suoči sa kaznama prema nedavno usvojenom Zakonu o digitalnim uslugama.

Izvršna direktorka Iksa Linda Jasarino odgovorila je zvaničniku EU Tjeriju Bretonu da je kompanija „preraspodijelila resurse i preusmjerila interne timove koji rade danonoćno na rješavanju te situacije“.

„Na Iksu nema mjesta za terorističke organizacije ili nasilne ekstremističke grupe, nastavljamo da uklanjamo takve naloge u realnom vremenu“, napisala je.

Platforma je, kaže, „okupila lidersku grupu da procijeni situaciju“ ubrzo nakon što su se pojavile vijesti o napadu.

Potvrđujući prijem pisma kompanije Iks, Breton je na istoj mreži rekao da će tim za sprovođenje Zakona o digitalnim uslugama „analizirati odgovor i odlučiti o sljedećim koracima“.

Ovaj zakon je jedan od najambicioznijih napora kreatora politike bilo gdje da regulišu tehnološke gigante i kompanije koje se suočavaju sa milijardama novčanih kazni zbog kršenja zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve