Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Jednim tvitom Ilona Mask povećao vrijednost Dogecoin kripto valute za 5%

Vrijednost pomenutog virtuelnog novca iznenada je skočila za više od pet odsto posle Maskove objave da je Rupertom Mardokom tokom Superboula razgovarao o digitalnoj valuti Dogecoin

Jedan od najvećih pobornika Dogecoin kriptovalute, Ilon Mask sposoban je da samo jednom riječju poveća njenu vrijednost. U odgovoru na tvit koji je objavljen tokom nedavno održanog Superboula, Mask potvrđuje da je sa osnivačem medijske kuće Fox News Rupertom Mardokom razgovarao o kriptovaluti Dogecoin. Pratioci su pozdravili potez vlasnika mreže Twitter.

Ilon Mask i Rupert Mardok viđeni su zajedno tokom NFL finala, a sam susret dvojice magnata izazvao je pažnju i brojna nagađanja o temama njihovih razgovora. Mask je poznat po uticaju na cijenu kripto valute Dogecoin. Vrijednost pomenutog virtuelnog novca iznenada je skočila za više od pet odsto posle Maskove objave da je Rupertom Mardokom tokom Superboula razgovarao o digitalnoj valuti Dogecoin.

Sve je počelo tvitom izvršne direktorke kompanije Grit Capital Dženeviv Rok-Dekter. Ona je zatražila od pratilaca da daju pogrešne odgovore o temama razgovora Maska i Mardoka tokom Superboula. Mask je na NFL finalu nosio majicu sa natpisom Dogecoin i time još jednom pokazao svoju naklonjenost pomenutoj kriptovaluti.

Mask povećao vrijednost kriptovalute za 5%

Sadašnja vrijednost DOGE kripto valute iznosi 0,08399 dolara po jedinici, sa skokom broja transakcija za oko 200 odsto. Poslije Maskovog odgovora na mreži Twitter, vrijednost kriptovalute porasla je na 0,0862 dolara, prenosi CoingGape.

Kripto zajednica koja favorizuje DOGE sa nestrpljenjem iščekuje odluku Ilona Maska o integraciji ove kriptovalute u sistem plaćanja na društvenoj mreži. Twitter je već konkurisao za licence kod regulatornih tijela SAD, kako bi korisnicima ponudio softver za plaćanje. Prethodno je Mask obećao da će zabraniti reklame na društvenoj mreži Twitter, iako svakodnevno bilježi rast prihoda oglašavanjem zahvaljujući zabranjenim profilima.

Strategija o implementaciji sistema plaćanja na društvenoj mreži teče paralelno sa nastojanjima da se obezbijedi dopunska verifikacija naloga poznatih i uticajnih korisnika. Pored famozne “plave značke” koja se sada može kupiti, potvrda naloga biće uskoro omogućena ličnom kartom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve