Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

Internet provajderi namjerno usporavaju vaš internet? Evo kako da provjerite

Wi-Fi internet može da bude usporen iz mnogo razloga, a ovo je način kako da provjerite da li su internet provajderi krivi za to

Wi-Fi internet može da bude usporen iz mnogo razloga, a ovo je način kako da provjerite da li su internet provajderi krivi za to.

Ilustracija

Malo toga može da iznervira kao kada se svaki čas prekida omiljena serija da bi se video učitao, ili kada vam brzo treba neka informacija i baš tada neće da otvori stranicu. Nerviranje oko takvih stvari bi moglo da se izbjegne samo ukoliko bi internet bio stabilan.

Na brzinu interneta internet provajderi itekako mogu da utiču. A to rade ukoliko smatraju da previše vremena provodite na YouTube-u ili na nekom od njihovih konkurentnih sajtova. Srećom, postoje načini na kako da to izbjegnete ukoliko nekada posumnjate na to.

Prije nego što bilo šta preduzmete, testirajte brzinu interneta. Provjeravajte brzinu kada vam internet radi savršeno i onda kada sumnjate da vas “potkradaju” i uvjerite se da se ne radi samo o subjektivnom osjećaju sporije mreže.

Ako mislite da je do internet provajdera, pronađite dobru virtuelnu privatnu mrežu (VPN – Virtual Private Network) koja će prikriti vašu pravu IP adresu što će internet provajteru otežati posao usporavanja vašeg interneta.

Kada ste se zaštitili uz pomoć VPN, testirajte ponovo internet. Ako ponovo imate probleme sa brzinom, velike su šanse da je tome uzrok nešto drugo, a ne “upadanje” u vašu mrežu. Ukoliko je internet brži u VPN onda vam je definitivno to neko radio namjerno.

Pošto ste već sigurni da vam provajder usporava internet, morate nešto da preduzmete.

Da odete tek tako kod drugog…male su šanse da vam se neće dogoditi isto, ali svakako izaberite najboljeg internet provajdera u okruženju.

Pozovite internet provajdera telefonom, žalite se na nestabilnu brzinu interneta i “zaprijetite” da ćete promijeniti provajdera. Ne postoji garancija da će ovo uspjeti, ali možete barem da probate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve