Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Instagram proširuje opciju ”Close Friends” na glavni feed

Instagram vodi računa o vašim bliskim prijateljima, tako što proširuje opciju ''Close Friends'' na glavni feed, omogućavajući korisnicima da dijele reelove i fotografije isključivo sa bliskim osobama

Ova opcija je namjenjena malim grupama, a izvršni direktor Meta, Mark Zuckerberg, sam je dijelio informacije o ovom novom ažuriranju.

Korisnici Instagrama sada mogu dijeliti postove i reelse sa svojim “Close Friends”

Instagram je prvi put najavio opciju “Close Friends” prije nekoliko godina i od tada nije mnogo toga uradio u vezi sa njom. Opcija je postojala, a mnogi su je koristili kako bi dijelili svoje svakodnevne aktivnosti sa svojim bliskim osobama. Iako je dijeljenje svakodnevnih ažuriranja važno, uobičajeno dijeljenje videa i fotografija sa bliskima takođe može biti od suštinskog značaja. To je vjerovatno ono o čemu razmišljaju ljudi na Instagramu.

Ovo ažuriranje naglašava stvaranje društvenog života što autentičnijim. To znači da se takmiči i sa aplikacijama koje imaju isti cilj, poput aplikacije BeReal. Valja napomenuti da su drugi popularni takmičari poput Twittera (ranije poznatog kao X) takođe imali sličnu opciju pod nazivom Circles. Međutim, oni su je u međuvremenu obustavili.

Vraćajući se na opciju na Instagramu, korisnici je sada mogu koristiti u stabilnoj verziji aplikacije. Dostupna je i na Android i iOS uređajima. Ali ako opcija ne prikaže na vašoj aplikaciji, sačekajte, jer možda stiže. Provjerite ažuriranja i trebalo bi da je imate.

Što se tiče toga kako je koristiti, veoma je jednostavno. Pratite korake u nastavku da biste koristili opciju “Close Friends” na glavnom feedu.

Kako dijeliti Postove/Reelove sa Bliskim prijateljima

Korak 1: Nakon ažuriranja aplikacije na najnoviju verziju, otvorite je i dodirnite dugme Plus(+) u sredini donjeg dijela ekrana.

Korak 2: Sada kreirajte svoju objavu. Može biti fotografija ili reel. Zatim, dodirnite Next.

Korak 3: Na poslednjoj stranici za dijeljenje, trebalo bi da vidite karticu koja kaže ‘Audience’. Dodirnite je i trebalo bi da dobijete dvije opcije: Everyone i Close Friends. Dodirnite na krug ispred Close Friends da biste je izabrali.

Korak 4: Na kraju, dodirnite Done, a zatim Share u gornjem desnom uglu.

Sada će samo vaši Close Friends moći da vide ovu određenu objavu/reel. Dobijaće ikonu Close Friends u gornjem desnom uglu objave (koja je zelene boje), označavajući da je to objava/reel namjenjena najbližima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve