Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Instagram: Predlaganje sadržaja za drugačije iskustvo

Ističe se da opcija može da se kontroliše, čak i da se isključi na određeno vrijeme

Više od pet godina nakon što je Instagram odustao od strogo hronološkog prikazivanja postova, platforma sprema nove izmjene. U pitanju je predlaganje postova na osnovu interesovanja korisnika, što će značajno uticati na korisničko iskustvo.

“Suggested posts“ nije ništa novo, budući da opcija odavno postoji na drugim platformama. Red je došao i na Instagram, te se funkcija već testira. Predloženi postovi se pojavljuju u vrhu news feeda, prije sadržaja koji su podijelili oni koje neki korisnik prati. S izmjenama se počelo još sredinom 2020. godine, pa pojedini korisnici već neko vrijeme dobijaju predloge.

Ističe se da opcija može da se kontroliše, čak i da se isključi na određeno vrijeme. Korisnici u podešavanjima mogu da dodaju oblasti na osnovu kojih potom dobijaju predloge, te da daju komentare na ono što im je ponuđeno, kako bi budući predlozi bili što precizniji.

Budući da mnogi na promjene ne reaguju dobro, ostaje da se vidi koliko će vremena proteći dok se korisnici ne naviknu na Instagram predloge. Najveći problem je u tome što veliki broj korinika još uvijek žali za hronološkim prikazivanjem postova, pa je sigurno da im ni ova promjena u početku neće prijati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve