Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Google, Microsoft i Meta se udružuju u borbi protiv hakera

Tehnološki trio planira da ''proširi djelokrug Alijanse kako bi podstakao zajedničku implementaciju industrijskih standarda za bezbjednost aplikacija''

Google, Microsoft i Meta su se formalno udružili i osnovali upravni odbor za poboljšanje bezbednosti aplikacija kroz restrukturiranu Alijansu za odbranu aplikacija, koja je sada dio porodice Linux fondacije.

Tehnološki trio planira da “proširi djelokrug Alijanse kako bi podstakao zajedničku implementaciju industrijskih standarda za bezbjednost aplikacija”, navodi se u saopštenju za medije.

Alijansu za odbranu aplikacija je osnovao Google 2019. godine kako bi osigurao bezbjednost Google Play prodavnice i ekosistema Android aplikacija, a cilj alijanse bio je otkrivanje i prevencija malvera.

Alijansa je proširila svoj obim delovanja 2022. godine, fokusirajući se na bezbjednosne standarde aplikacija. Sada alijansa uključuje i saradnje širom industrije za odbranu od malvera i procjene bezbjednosti za cloud i mobilne aplikacije.

Alijansa sada ima 17 članova, prenosi Informacija.rs.

“Alijansa za odbranu aplikacija će pomoći u daljem jačanju povjerenja u opštu bezbjednost aplikacija ujedinjavanjem sa drugima u industriji koji dijele nepokolebljivu posvećenost zaštiti korisnika”, rekao je Dejv Klajdermaher, potpredsjednik inženjeringa za Android i Made-by-Google Security & Privacy u Googleu.

Osim Google, Microsofta i Mete, članovi Alijanse za odbranu aplikacija su i BishopFox, Dekra, ESET, KPMG, Leviathan, Lookout, McAfee, NCC Group, NetSentries Technologies FZCO, NowSecure, Orange Cyberdefense South Africa Ltd, Prescient Security, PwC, Schellman, TAC Security, TrendMicro i Zimperium.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve