Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Google ”dark” mod je postao još mračniji

Ovo mogao da bude potencijalno sjajan potez za sve one koji hoće da produže rad baterije svog laptop računara, što se posebno odnosi na modele sa OLED ekranima

Korisnici Google-a su primjetili novi tamno-crni režim radnog okruženja dostupan na desktop računarima, mobilnim uređajima ili bilo gdje kada pretražujete neki pojam. Prethodni “dark” mod je zapravo bio tamno sive nijanse i prilično umirujući za oči, ali je Google riješio da pređe na potpuno crnu (#000000) pozadinu koja će izgledati mračno dobro na OLED i AMOLED ekranima.

Ranije ovog mjeseca, Google je najavio dolazak “dark” režima prikaza, ali se mogućnost da koristite ovu opciju prolongirala i samo mali broj korisnika je bio u prilici da ga koristi. Danas, kada uključimo ovu opciju još uvijek je u pitanju tamno siva nijansa, dok je kontrast između sivog fonta i mračno tamne pozadine, čini se, malo oštriji. Mnogi smatraju da je obična siva tema sa manjim efektom kontrasta zapravo bolje rješenje, ali na kraju to je pitanje ličnog ukusa pojedinačnog korisnika.

Google_dark_mod.jpg

Ako se pitate kako da promijenite podešavanja ukoliko radite u klasičnom svijetlo, bijelom okruženju:

  1. Izaberite ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu kako bi ušli u meni za brza podešavanja
  2. Izaberite dark mod.

Novi izgled radnog okruženja mogao bi da bude pun pogodak svima kojima se tamno siva nijansa ne dopada. Sa druge strane bi ovo mogao da bude potencijalno sjajan potez za sve one koji hoće da produže rad baterije svog laptop računara, što se posebno odnosi na modele sa OLED ekranima. Još uvijek nismo izmjerili dotični uticaj na rad mobilnih računara i da li je uopšte vrijedan promjene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve