Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Google Chrome ima ozbiljan problem

Korisnici se podstiču da poslušaju savJete nadležnih za sajber bezbjednost i preduzmu neophodne korake za poboljšanje stava u oblasti digitalne bezbjednosti

Tim računarskih eksperata, okupljenih u CERT-In organiztaciji, upozorio je korisnike Google Chrome-a na postojanje visokog rizika od bezbjednosnih prijetnji.

Upozorenje ukazuje na neke ranjivosti, koje su otkrivene u desktop verziji Chrome-a, a mogu da se iskoriste kako bi napadači daljinski bili u prilici da mijenjaju kodove i manipulišu sistemima.

CERT-In ističe da otkrivene ranjivosti utiču na sve verzije Google Chrome-a prije v122.0.6261.57 a pogođene su Windows, Mac i Linux platforme.

Gooogle je odmah objavio ažuriranje za Chrome, koje ispravlja 12 bezbjednosnih problema, od kojih su dva klasifikovana kao visoka ozbiljnost. Istraživačima koji su otkrili ranjivosti, dodijeljene su nagrade od 28.000 dolara.

Korisnicima se savjetuje da bez odlaganja ažuriraju svoj Google Chrome internet pregledač, a ukoliko se to ne odradi automatski moguće je ažurirati ga i ručno:

U desktop verziji Google Chrome-a kliknite na tri vertikalne tačkice u gornjem desnom uglu. Otvoriće se padajući meni u okviru kojeg birate “Help/Pomoć”.

U meniju koji se otvori izaberite “About Google Chrome”, a potom će sistem automatski provjeriti da li postoji novo ažuriranje i nadogradiće pregledač. Nakon što se ažuriranje završi, kliknite na “Relaunch” i pokrenite Chrome u najnovijoj i ažuriranoj verziji.

Korisnici se podstiču da poslušaju savJete nadležnih za sajber bezbjednost i preduzmu neophodne korake za poboljšanje stava u oblasti digitalne bezbjednosti.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve