Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Google Chrome će vam uskoro omogućiti da snimate i uređujete snimke ekrana

Najnovije verzije Chrome-a 98 Canary imaju dvije oznake dostupne u chrome://flags koje se odnose na snimke ekrana: #sharing-desktop-screenshots i #sharing-desktop-screenshots- edit

Google Chrome je u posljednje vreme ažuran sa novim funkcijama, kao što su novi vidžeti za Android aplikacije, lakši pristup lozinki na mobilnom uređaju i bočni plutajući pomoćnik za pretragu koji stiže uskoro. Google je dodao mogućnost snimanja snimaka ekrana u Chrome-u za Android sa nedavnim ažuriranjem Chrome-a 94, ali za sada ne postoji alatka za snimanje ekrana za desktop verziju. Srećom, Google sada testira metod za snimanje i uređivanje snimaka ekrana veb stranica.

Najnovije verzije Chrome-a 98 Canary imaju dvije oznake dostupne u chrome://flags koje se odnose na snimke ekrana: #sharing-desktop-screenshots („Omogućava pravljenje snimaka ekrana iz shating hub-a“) i #sharing-desktop-screenshots- edit („Omogućava uređivanje za korisnike koji prave snimke ekrana na radnoj površini“), piše XDA-developers. Kada su obje zastavice postavljene na „Omogućeno“, stavka snimka ekrana se pojavljuje u meniju Pošalji na adresnoj traci Chrome-a.

Screenshot_2.png

Kada pritisnete opciju Snimak ekrana, možete da prevučete miš da biste izabrali dio trenutne veb stranice. Otpuštanjem miša snimate snimak ekrana i čuvate ga u Clipboardu, a možete kliknuti na dugme „Preuzmi“ da biste ga sačuvali kao datoteku. Za razliku od funkcije snimanja ekrana u Firefoxu, ne postoji opcija za pomjeranje stranice tokom snimanja. Takođe ne možete da izaberete tačno odredište datoteke snimka ekrana – uvijek se čuva u fascikli Preuzimanja ako kliknete na dugme Preuzmi.

Tu je i dugme „Uredi“ u iskačućem prozoru za snimak ekrana, ali za sada otvara samo praznu stranicu. Još nije jasno koje opcije za označavanje će biti dostupne u Chrome uređivaču snimaka ekrana, ali bi mogućnost crtanja (ili zamagljivanja) djelova snimka ekrana bila dobar izbor.

Neki pretraživači zasnovani na Chromiumu su već implementirali sopstvene alatke za snimke ekrana, kao što je Web Capture na Microsoft Edge-u (koji podržava i pomjeranje i osnovne izmjene).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve