Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Glasovne ChatGPT funkcije sada su dostupne i na besplatnim nalozima

Sada možete bukvalno da razgovarate sa OpenAI četbotom, jer glasovne ChatGPT funkcije stižu i do onih sa besplatnim nalozima platforme za vještačku inteligenciju

Obećanje koje je kompanija OpenAI dala u septembru da će glasovne ChatGPT funkcije, koje je tada uvela samo za pretplatničke Plus i Enterprise naloge na ovoj platformi, stići i do onih sa besplatnim nalozima se sada ispunilo. Jedan od osnivača ovog startapa koji razvija vještačku inteligenciju (AI) Greg Brokman, objavio je na svom Twitter (X) nalogu da ove funkcije zvanično počinju da stižu i do korisnika sa besplatnim nalozima.

To znači, da ukoliko ih već niste dobili, one bi i do vašeg naloga trebalo da stignu u narednim nedeljama.

Kada je OpenAI prvi put predstavio glasovne ChatGPT funkcije, priznao je da sposobnost stvaranja „realnih sintetičkih glasova iz samo nekoliko sekundi stvarnog govora“ nosi nove rizike. Na primjer, može omogućiti zlonamjernim osobama da se predstavljaju kao javne ličnosti ili bilo koga, koga oni požele.

Kao rezultat toga, odlučeno je da će se glasovne ChatGPT funkcije fokusirati samo na razgovore. Njih pokreće model pretvaranja teksta u govor koji može da generiše „ljudski zvuk samo iz teksta i nekoliko sekundi uzorka govora“. OpenAI je sarađivao s glumcima za stvaranje ove sposobnosti i nudi pet različitih glasova koje možete odabrati za korišćenje.

Takođe, važno je istaći da je su glasovne ChatGPT funkcije za sada dostupne samo na mobilnim aplikacijama za Android i iOS. To se vidi i iz objave kompanije koja poziva da isprobate funkciju klikom ikone slušalica u aplikaciji na mobilnim telefonima.

Najava stiže posle burnih pet dana za kompaniju OpenAI, koju je pratilo smjenjivanje izvršnog direktora i jednog od njenih osnivača Sema Altmana, ali i Brokmanova ostavka iz protesta zbog ove odluke.

Međutim, Altman i Brokman su se danas zvanično vratili u kompaniju, nakon što je tokom vikenda Microsoft objavio da ih je zaposlio u svom AI odjeljenju. Kako bi smirio buru koja je nastala zbog pomenutih događaja, moguće je da će OpenAI u narednim danima objaviti još novina za svoj ChatGPT bot, jednu od najpopularnijih aplikacija vještačke inteligencije na svetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve