Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Getty Images će ponuditi AI generisane slike

Ulazak na AI tržište je bio očekivan, jer su i konkurentske kompanije najavile sopstvena AI rešenja – Shutterstock se opredijelio za Open AI-jev DALL-E, dok se Adobe Stock oslanja na sopstveni Firefly alat, a uz to prihvata i AI generisane fotografije

Prije godinu dana, Getty je odlučio da ne prihvata AI generisane slike.

Međutim, sada je donijeta drugačija odluka i kompanija će zvanično ući u AI biznis.

To će uraditi na jedinstven način – upotrebom sopstvenog AI alata koji je treniran na njihovoj (ogromnoj) bazi fotografija. Rezultujući sadržaji će biti ponuđeni po već razrađenim royalty-free licencama, što znači da korisnici neće morati da brinu o potencijalnim problemima sa kopirajtom.

Ulazak na AI tržište je bio očekivan, jer su i konkurentske kompanije najavile sopstvena AI rešenja – Shutterstock se opredijelio za Open AI-jev DALL-E, dok se Adobe Stock oslanja na sopstveni Firefly alat, a uz to prihvata i AI generisane fotografije.

Getty je odlučio da se njihov alat nazove Generative AI by Getty Images i treniran je na bazi od 477 miliona fotografija. Kao i DALL-E, omogućavaće kreiranje fotografija na osnovu tekstualnih opisa.

Ipak, kompanija je postavila neke zaštitne mjere, kako bi se spriječilo da se ovaj alat koristi za dezinformacije ili za repliciranje stila živih umjetnika. Na primjer, kupac neće biti u stanju da kreira fotografiju predsjednika Bajdena ispred Bijele kuće, ili neko umjetničko djelo koje liči na stil nekog poznatog slikara. Kao dodatak, sve kreirane slike imaće vodeni žig koji će ih identifikovati kao AI generisane.

Getty-jev AI alat pokreće Nvidia Edify AI model sa svog Picasso cloud servisa. Kada bude dostupan, biće zanimljivo videti kako će se on pokazati u odnosu na poboljšani DALL-E 3 model.

IzvorPCPRESS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve