Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Firefox za Android dobija alat za zaštitu od ”kolačića”

Kolačići treće strane obično prikupljaju informacije o vama širom interneta kako bi izgradili vaš virtuelni identitet. Posrednici podataka zatim prodaju vaše podatke kompanijama koja će vam pružiti ciljane oglase

U nastojanju da stvori veću privatnost na mreži, Mozilla sada uvodi Totalnu zaštitu od kolačića (TCP) kao podrazumijevanu postavku u aplikaciji Firefox za Android nakon što ju je prvobitno učinila dostupnom korisnicima Firefox-a na Windows-u, Mac-u i Linux-u.

Firefox dodatak onemogućava učenje informacija koje unosite

Totalna zaštita od kolačića osigurava da se vaši kolačići ne dijele na više sajtova. Kolačići treće strane obično prikupljaju informacije o vama širom interneta kako bi izgradili vaš virtuelni identitet. Posrednici podataka zatim prodaju vaše podatke kompanijama koja će vam pružiti ciljane oglase.

Umjesto toga, sa TCP-om, kolačići koje kreirate tokom pregledanja pripadaju samo web sajtu na kom se nalazite. Ova funkcija ograničava kompanije da uče bilo koju informaciju koju unosite ili ponašanje koje pokazujete bilo gdje drugde na internetu. Mozilla kaže da takođe promoviše svoju Firefox Relay zaštitu kako bi postala namjenski dio aplikacije. Relay, koji je prvobitno pokrenut kao dodatak dolazi sa ograničenim besplatnim nivoom, ali zahtjeva pretplatu da biste dobili najviše od usluge.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve