Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Facebook Messenger podržava slanje HD fotografija, dijeljenje albuma i većih fajlova

HD fotografije su nedavno postale opcija na WhatsAppu, tako da je Meta istu mogućnost uključila i u svoj Messenger. Sve fotografije poslane na novi način sadržavaće tag HD u gornjem desnom uglu

Facebook Messenger dobija niz novih funkcija, potvrđeno je iz kompanije Meta.

Prije svega, korisnici sada mogu slati HD fotografije putem Messengera tako što će jednostavno odabrati željenu fotografiju, a potom i HD rezoluciju prije nego stisnu dugme Send.

HD fotografije su nedavno postale opcija na WhatsAppu, tako da je Meta istu mogućnost uključila i u svoj Messenger. Sve fotografije poslane na novi način sadržavaće tag HD u gornjem desnom uglu.

Pored toga, korisnici mogu kreirati dijeljene albume s prijateljima i porodicom, gdje mogu dodavati fotografije i klipove. Kako bi se kreirao takav album, u grupnom chatu je potrebno odabrati više fotografija, nakon toga izabrati opciju Create album (ili dugi pritisak na fotografiju u chatu i odabir opcije Create album). Za dodavanje fotografija i klipova u postojeći album potrebno je izabrati opciju Add tu album. Naravno, albume je moguće preimenovati u svakom trenutku.

Svi u grupnom chatu mogu vidjeti, dodavati, uklanjati i preuzimati sve fotografije i klipove iz dijeljenog albuma. Tom albumu se pristupa odabirom željenog grupnog chata, a potom je potrebno izabrati Media. Nove funkcije će stići do svih korisnika Facebook Messengera u narednim sedmicama.

No, to nije sve, jer korisnici mogu dodavati druge u Messenger koristeći QR kod. Preciznije moguće je skenirati QR kod drugog korisnika i dodati ga u chat, ali i ponuditi svoj putem linka.

Konačno, Messenger je povećao limit veličine fajlova, tako da je sada moguće poslati do 100 MP. Svi veći formati su podržani, uključujući Word, PDF, Excel i zip, a sve to je dugo nedostajalo ovoj aplikaciji. Ipak, funkcije su sada tu, bolje ikad, nego nikad.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve