Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Facebook i Messenger automatski šifruju poruke

Svi Facebook i Messenger četovi biće automatski šifrovani

Poruke i pozivi zaštićeni su od kraja do kraja i mogu da ih čitaju samo pošiljalac i primalac. Već godinama je moguće odlučiti se za šifrovane poruke, ali one će sada postati podrazumijevana opcija.

Kritičari, uključujući britansku vladu i policiju, tvrde da će prelazak na podrazumijevano šifrovanje otežati otkrivanje seksualnog uznemiravanja djece na ovim mrežama. Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije je izjavio da je razočaran Metinom odlukum nakon višegodišnjeg zajedničkog rada na rješavanju drugih problema na Internetu.

Prebacivanje na šifrovanje znači da niko, uključujući i Metu, ne može da vidi šta je poslato ili rečeno, osim ako ne odlučite da nam sami prikažete poruke. Kompanija je identifikovala rizike kako bi osigurala da privatnost i bezbjednost idu ruku pod ruku. Očekuje se da će i poruke na Instagramu uskoro dobiti ovu vrstu šifrovanja.

Meta je izjavila da će korisnici znati da su njihovi razgovori šifrovani jer će od njih biti zatraženo da podese metod oporavka kako bi mogli da povrati sve poruke u slučaju da izgube ili promijene uređaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve