Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Bivši Twitter, aplikacija X testira pretplatu na tri nivoa jer izgleda traži rješenja za finansijske probleme

Usred borbe sa tekućim finansijskim problemima, izgleda da društvena mreža Twitter, odnosno X testira pretplatu na tri nivoa: Basic, Standard i Plus

Iako su detalji trenutno oskudni, glasine ukazuju da društvena mreža ranije poznata kao Twitter, a sada X testira pretplatu na tri nivoa koja bi trebalo da utiče na broj reklama koje će vam izlaziti dok je koristite. Aktuelna Premium pretplata koja košta osam dolara mjesečno (nekadašnji Twitter Blue) trebalo bi da bude podijeljena na: Basic, Standard i Plus nivo.

Oni koji se odluče za osnovnu Basic kategoriju, navodno će nastaviti da gledaju redovnu količinu reklama koje im izlaze na ovoj društvenoj mreži. Oni sa Standard paketom vidjeće upola manje oglasa, što je ekvivalentno trenutnoj pogodnosti za one sa trenutnim Premium nalozima, dok oni sa Plus pretplatom uopšte neće biti bombardovani reklamama, piše Bloomberg.

Visina potencijalne pretplate i dalje je nepoznata, ali je vlasnik ove mreže, milijarder Ilon Mask nedavno najavio mogućnost obavezne pretplate za sve korisnike, što ide u prilog najnovijim glasinama. Međutim, tada ni Mask govoreći o pretplati, nije precizirao eventualne cijene, već je o njoj govorio kao „maloj mjesečnoj uplati“.

Iako to otvara nadu o korektnoj sumi novca za korišćenje neke onlajn platforme, treba istaći da „mala mjesečna uplata“ iz ugla milijardera i „običnih“ ljudi može da ima prilično različito značenje.

Osim povoljnosti u vezi sa reklamama na X mreži i novim sistemom pretplate koje kompanija, niti Mask lično nisu potvrdili, ostale pogodnosti uvođenja pretplate i dalje nisu poznate. Takođe, i dalje nije jasno da li bi nova tri nivoa pretplata u stvari bila obavezna pretplata za sve korisnike, ili samo za one koji žele da plaćaju kako bi dobili određene pogodnosti zauzvrat.

Iako je izvršna direktorka mreže Linda Jakarino izjavila da se oglašivači, iako sa smanjenim budžetima, polako vraćaju na platformu, mediji izvještavaju da X prihod od reklama opada. Reuters je objavio da prihod od oglašavanja ove mreže u SAD opada svakog mejseca od kada ju je Mask prošle godine kupio.

S obzirom na to, razlozi za pretplatu definitvno mogu biti finansijski problemi ili jednostavno želja za većim prihodom, a onda i profitom. X nije jedina društvena mreža koja razmatra uvođenje pretplate. Kompanija Meta navodno planira da napravi sličan potez u EU za korišćenje društvenih mreža Facebook i Instagram i to po ne tako niskim cijenama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve